Betonsøjler – bærende og visuelle elementer i dit byggeri

Betonsøjler leder tankerne tilbage til antikkens fantastiske arkitektur. På den måde skaber betonsøjler en meget karakteristisk fremtoning, og samtidig kan man med betonsøjler gøre opmærksom på bygningens omgivelser og andre elementer, fordi man vha. betonsøjler kan skabe et meget åbent udtryk.

Uanset hvad du skal bruge betonsøjler til, kan du trygt vælge Rubin Stuk & Søn; vi kan hjælpe dig med det hele!

Hvilke betonsøjler skal jeg vælge?

Valget af betonsøjler afhænger helt af, hvilken stilart man ønsker at have i sit hjem.

Her er de 3 grundsøjler fra fortiden:

Kapitælet og basen der fortæller om det er en dorisk, jonisk eller korinthisk søjle, man har at gøre med. Søjleskaftet kan svinge mellem kanelyrer, konisk eller lodrette skæfter, men det er de grundlæggende søjler, som har udviklet sig igennem tiden.

Den første søjle var den doriske søjle. Man kan kende den på dens enkelthed i kapitæl og base. Kapitælet består af platter, hulkehl og rundstave, hvor basen har en stor karakteristisk rundstav med en firkantet fod.

Den anden søjlestilart der blev navngivet, var en jonisk søjle. Den kan man kende på kapitælets lave højde, store volutter (hjørner) der sidder på alle fire sider sider, og så sidder der æggestav eller tænder på kapitælet. Basen består af to rundstave
og en hulkehl med firkantet fod.

Den tredje søjlestilart der blev navngivet, var en korinthisk søjle. Den kan man kende på dens høje og meget udsmykkede udsende. Den har store volutter og akantusblade op ad kapitælstammen i flere lag. Bunden er meget lig den joniske søjle, med nogle flere platter.

Halve betonsøjler – halvsøjler – der sidder på vægge og facader, hedder pilastre. De udføres i alle stilarter.

Vi har hos Rubin Stuk & Søn mange års erfaring med restaurering af ældre bygninger, og derfor har vi gennem tiden fremstillet mange betonsøjler, gipssøjler og søjler trukket i puds på stedet til facaderenoveringer og indvendige arbejder. Du kan se forskellige referencer ved at klikke lige her

Hvorfor betonsøjler?

Betonsøjler kan samtidig føje visuelle fordele til dit byggeri. Ved at bruge betonsøjler skaber man et åbent miljø, som ofte er mere behageligt at se på, og ikke mindst begå sig i, modsat et helt lukket miljø. Med denne åbenhed synes miljøerne oftest også større.

Vælg dine betonsøjler hos Rubin Stuk & Søn

Uanset hvad du skal bruge betonsøjler til, kan vi hos Rubin Stuk & Søn hjælpe dig. Vi har mange års erfaring med betonsøjler, og vi ved, hvad der skal tages højde for, når man arbejder med betonsøjler. Hvad enten du har et helt klart billede af dit byggeri eller måske har brug for inspiration og indspark, skal du ikke tøve med at kontakte os allerede i dag.