Betonsøjler – bærende og visuelle elementer i dit byggeri

Søjler leder tankerne tilbage til antikkens fantastiske arkitektur. Betonsøjler skaber et meget karakteristisk udtryk, og samtidig kan man med betonsøjler gøre opmærksom på bygningens omgivelser og andre elementer, fordi man vha. betonsøjler kan skabe et meget åbent udtryk.

Uanset hvad du skal bruge betonsøjler til, kan du trygt vælge Rubin Stuk & Søn; vi har mange års erfaringer, og kan hjælpe dig fra idé til det færdige produkt.

Hvilke betonsøjler skal jeg vælge?

Valget af betonsøjler afhænger helt af, hvilken stilart man ønsker.

Her er de 3 grundsøjler fra fortiden:

Kapitælet (søjlens hoved) og basen (søjlens fod) fortæller om det er en dorisk, jonisk eller korinthisk søjle, man har at gøre med. Søjleskaftet kan svinge mellem kanelyrer, konisk eller lodrette skæfter, men det er de grundlæggende søjler, som har udviklet sig igennem tiden.

Doriske søjler

Søjlerene kendes på dens på dens enkelthed i kapitæl og base. Kapitælet består af platter, hulkehl og rundstave, hvor basen har en stor karakteristisk rundstav med en firkantet fod.

Joniske søjler

Søjlerne kendes på kapitælets lave højde, store volutter (hjørner) der sidder på alle fire sider sider, og så sidder der æggestav eller tænder på kapitælet. Basen består af to rundstave
og en hulkel med firkantet fod.

Korinthske søjler

Søjlerne kendes på dens høje og meget udsmykkede udsende. Den har store volutter og akantusblade op ad kapitælstammen i flere lag. Bunden er meget lig den joniske søjle, med nogle flere platter.

Pilastre

Halve betonsøjler  (halveret lodret) – der sidder på vægge og facader, hedder pilastre. De udføres i alle stilarter.

Vi har hos Rubin Stuk & Søn mange års erfaring med restaurering af ældre bygninger, og har i den forbindelse fremstillet mange betonsøjler, gipssøjler og søjler trukket i puds på stedet til facaderenoveringer og indvendigt arbejder. Du kan se forskellige referencer ved at klikke her

Hvorfor betonsøjler?

Betonsøjler tilføjer visuelle værdier til en bygning. Ved at etablere betonsøjler skaber man et åbent miljø, der er harmonisk at se på, og ikke mindst opholde sig i. Med denne åbenhed synes miljøerne oftest også større.

Vælg dine betonsøjler hos Rubin Stuk & Søn

Uanset hvad betonsøjler skal bruges til, kan vi hos Rubin Stuk & Søn hjælpe med en løsning. Vi har mange års erfaring med betonsøjler, og vi ved, hvad der skal tages højde for, når man arbejder med beton. Hvad enten du har et helt klart billede af dit byggeri eller måske har brug for inspiration, stiller vi gerne vores ekspertise til rådighed. Vi hjælper med at finde en løsning, der når frem til et tilfredsstillende resultat.

Kontakte os venligst allerede i dag.