Karnapdekorationer

Karnappers dekorationer sikres med facaderenovering

Karnapper giver bygninger karakter, og giver de enkelte rum lys. Især på ældre byggerier er karnapper prydet af flotte dekorationer for at skabe en helhed i facaden. Med tiden bliver det nødvendigt med en facaderenovering af såvel sikkerhedsmæssige som æstetiske årsager.
Det er fx gældende, når selve karnappens bærejern og kransjern skal udskiftes. Her ser man tit, at udskiftning af karnappens dekorationer kan også være nødvendighed, hvis disse er blevet beskadiget af vind og vejr eller under renoveringen.

Hos Rubin Stuk & Søn har vi uanset årsagen stor erfaring med facaderenovering – også når det kommer til at gøre karnapper smukke igen.

Karnapper er et klassisk kendetegn på gamle bygninger rundt omkring i Danmark, hvorfor kendskab til disse er nødvendigt i facaderenovering. Særligt i større byer, hvor høje etagebygninger dominerer gadebilledet. Karnapperne skulle, udover deres rent praktiske funktion, dog stadig pynte og passe til resten af bygningens æstetiske udtryk, hvorfor man også her pyntede og dekorerede karnapperne.

Men karnapper skal ligesom med alt andet holdes ved lige – dels af sikkerhedsmæssige årsager og dels for at sikre, at bygningens æstetik bevares. En vellykket facaderenovering omfatter altså også karnapper og dekorationerne af dem.

Hos Rubin Stuk & Søn har vi stor erfaring med facaderenovering, herunder renovation og genskabelse af udsmykningen på karnapper, hvad end det er på private eller fredede, offentlige bygninger. Vi har mange års erfaring med dekorationer og udsmykning af karnapper, og vi har gennem denne erfaring lært, hvordan vi skal håndtere enhver udfordring og en hver type facaderenovering.

Læs mere om facaderenovering her

Udfordringerne ved karnapper i ældre byggeri

Karnapper på ældre etagebyggeri er bygget på jerndragere, og ser man på fx 1930’ernes byggeri hænger store dele af facadeudbygningerne, som fx karnapper, på disse jerndragere. Bærejern og kransjern kan med tiden ruste, hvorfor det af sikkerhedsmæssige årsager er nødvendigt at udskifte dem. Facaderenovering og derved renovation af ældre karnapper er derfor omfattende, og det betyder samtidig også, at udsmykningen og dekorationerne på karnapperne kan tage skade eller i værste tilfælde gå helt tabt.

Når du vælger et firma til facaderenovering og altså renovation af udsmykningen på dine karnapper, er det derfor vigtigt, at du vælger et firma, der kender til brugen af materialer, den ældre byggestil og ikke mindst som har evnen til at genskabe dét, der gjorde karnapperne smukke. Ellers kan du risikere, at din facaderenovering med renovering af dine karnapper forstyrrer i stedet for at pynte og passe ind i gadebilledet. Og i værste tilfælde risikerer du, ved ikke at vælge et firma med den rette erfaring, at få en facaderenovering, som ikke er holdbare grundet fx materialevalg eller produktionen af dekorationerne og udsmykningen: Uholdbare løsninger er som bekendt de allerdyreste på sigt.

Vælg Rubin Stuk & Søn til udsmykningen af dine karnapper

Vi har mange års erfaring med facaderenovering, herunder udsmykningen af karnapper – både indvendigt og udvendigt. Vi har gennem tiden udført mange facaderenoveringer, genskabt mange dekorationer og givet ældre karnapper nyt liv i København og resten af landet.

De udvendige dekorationer af karnapperne skaber vi i beton, så du er garanteret en holdbar løsning. De indvendige skaber vi, ligesom vores stuk, af gips for at sikre dig det flotteste og sikreste resultat. Vi arbejder både med reparation af eksisterende dekorationer på karnapper, og hvis disse er for medtagede, kan vi også genskabe dem. Vigtigst for os er, at du får karnapper, som du er tilfreds med.

Har du en bygning med karnapper, hvis dekoration trænger til en kærlig hånd gennem en grundig facaderenovering? Eller står du måske med et renoveringsprojekt på en fredet bygning? Uanset hvad opgaven er, står vi klar med rådgivning og hjælp. Find vores kontaktoplysninger her, og lad os få en uforpligtende snak om, hvordan vi hos Rubin Stuk & Søn kan blive et sikkert valg til en flot facaderenovering med udsmykningen af dine karnapper.